Singapore-Cairns

26 nov.

Sista dagen i Singapore, först de Arabiska kvarteren och sen ner till business kvarteren. Där finns en lång rad med mysiga restauranger för lunch. Enligt ett ögonvittne har även den svenska kungen varit här för några år sedan och ätit. Vi passade naturligtvis på att göra detsamma. Men är man i dessa kvarter blir det dubbelt så dyrt som annars. Men det är fortfarande billigare än en lunch hemma. 


Eftersom vi redan gjort en hel del i Singapore och skulle åka mot flyget kl 3 så kändes dagen lite lång. Ingenting som vi egentligen skulle hinna med men ändå spendera 5-6 timmar. Drog i alla fall iväg med tunnelbanan till flyget på em. 

Modern flygplats med små skåp för att ladda alla möjliga mobiler mm. Bara att koppla in och låsa lådan. Vänta. Hämta ut. Ingen kostnad. Gratis internetstationer, fotmassage mm. 

Köpte en Absolut i taxfree. Fick rådet att avstå då det är en connecting flight, dvs vi ska mellanlanda i Darwin och stanna där i 3 timmar. Sedan ta samma plan vidare till Cairns. Vi chansar, blir vi av med den så blir vi, den är i en förseglad påse och då fungerar det i hela Europa….

 

27 nov –10

Landar i Darwin efter ett antal timmar utan sömn, svårt att sova på planet. Landar vid 3 på morgonen. Går ur planet, går i gången 15 meter, de som ska till Darwin går till vänster och vi andra stoppas och får checka in direkt. Genast så uppstår det som vi väntat på. En literflaska får inte plats i en literpåse och det är mer än 100 ml. Ingen pardon. Tullen ska ha fest. Går igenom, viker till höger bakom väggen och befinner oss i vänthallen. Direkt till höger ligger dörr 5C som leder tillbaka till samma plan i samma gång. Men när vi kommer ut där 3 timmar senare har tullen gått hem och börjat festa. Men vi tog med oss en ny flaska. Skam den som ger sig.

 Enda stoppet på väg in i Cairns var att mitt efternamn med bokstaven ä står som ae i den maskinskrivna raden längst ned på passet. Det är inte bra men med en snabb koll så fick jag komma in. Anneli hade redan passerat utan problem! Inga problem med spriten i Cairns. En hund gick igenom vårt bagage och luktade så att vi inte hade med oss mat eller annat som man inte får ha. Finns en lång lista på icke tillåtna produkter. Men oss lurar man inte två gånger!

 Iväg till biluthyrningsfirman och hämtade en Ford Falcon. Kanonbil, trots att det är en Ford. Lika vanlig här som en Volvo V70 hemma. Det som känns mysko är att man sitter på fel sida och alla reglage är på fel sida. Varje gång jag ska svänga går vindrutetorkarna på. J. Lite problem i rondellerna också, bäst att följa bilen framför. Det är bara 4000 dollar i självrisk. Kör in i den lilla staden Cairns och bara kollar runt. PLÖTSLIGT har vi bokat en helikoptertur till The Green Island, sedan vidare med helikopter till barriärrevet för att sedan avsluta med 2 timmar båttur till fastlandet. Ska bli helt otroligt kul, på måndag bär det av.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0