26/12 Palmerstone North

Idag var det dags att packa ihop och åka vidare mot Palmerstone North, men först gjode vi ett stopp i Wai-o-tapu-Thermal Wanderland som är ett stort vulkaniskt område och de har även en geyser, Lady Knox som sprutar vatten varje dag kl 10.15. Vi var där redan vid 9 så vi hann gå ett första varv inne i parken. Därefter tog vi bilen bort till Lady Knox och åkte sedan tillbaka och gick de två andra varven i parken, totalt gick vi c 5 km idag. Anledningen att Lady Knox kan spruta vatten så regelbundet är att de häller tvål i hålet och efter ett par minuter börjar hon spruta vatten. Det kom fångarna på som bodde i området för 200 år sedan, när de tvättade sig själva och sina kläder började det spruta vatten, tur det så vi turister får tillfälle att njuta av prakten.

 
 
 
 

Efter det väntade ca 30 mil i bil och det var sen eftermiddag när vi kom fram och checkade in på Copthorne hotel. Här hade vi tur, de hade uppgraderat oss från ett standardrum till en superior vilket vi blev glada för. Lite storre och finare rum :-)

 

Det var soligt och varmt hela dagen så vi gick ut på stan, tittade lite på rean, satt i parken, åt middag och tog en öl innan vi gick tillbaka till hotellet.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0