28/12 Kaikoura

Imorse ringde klockan redan 06.00 för vi skulle upp och iväg med färjan över till Sydön, sista check-in var 07.30, och vi ville inte komma försent. Vi körde ombord bilen och gick upp och satte oss i en av salongerna. Solen sken så jag tänkte att det kunde bli ett par timmar i solen ute på däck, men det var rätt kyligt och så blåste det kraftigt så vi blev kvar på insidan. Resan tog drygt 3 timmar så klockan var nära 12.00 när vi rullade iland på Sydön.

 

Naturen här är helt annorlunda, på Nordön var allt grönt men här ser allt uttorkat ut och det är mest olika nyanser av beige över kullarna. Det är också kallare här, fleecejackan åkte fram igen.

 

Ett par mil innan vi kom till Kaikoura fram stannade vi utmed strandkanten och tittade på delar av den sälkoloni som bor i dessa trakter. Det blev flera stopp, ibland var de riktigt nära och ibland långt bort.

 
 

VI hade inte förbokat något och det var en miss, det var fullt överallt vi tittade så till slut tog vi fram mobilen och via hotels.com hittade vi det sista rummet här, Kaikoura boutique hotel, jättefint men rätt dyrt… Men vi vill gärna åka ut på valsafari imorgon så då fick det bli så.

 

Kvällen ägnades åt att utforska denna lilla stad, äta samt åka ut på en halvö där det finns en fyr, fantastisk utsikt och fler sälar.

 
 

Sitter nu vid fönstret i vårt rum och ser ut över havet medan jag skriver detta, vi har ca 50 meter ner till vattnet och det skrimrar vackert i turkost-blått, vinden ligger på och det viner hemtrevligt i fönstren.

 

Kommentarer
Postat av: Sara

Ååååh, vad jag är avundsjuk på er. Låter ju helt fantastiskt. Här har snön kommit och det är några minusgrader. Förmodligen hinner det försvinna till nyår vad det verkar som. Saknar er. Kram

Svar: Ja, vi har det nästan overkligt bra. Kul med snö hemma när det ändå är vinter. Får se om det ligger kvar när vi är tbx. Saknar dig också! Kram
Anneli Bärneman

2015-12-28 @ 11:24:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0