9/1 Geraldine

Vi sov rätt länge och åkte sen ner på stan och åt lyxfrukost innan vi gav oss vidare. Vi tog senic-road över bergen och fick se de mest enastående vyerna! Böljande fält i både beige och grönt, betande djur, taggiga mörka berg, andra berg med snötäckta toppar och extremt blått vatten i floder och sjöar. Jag har läst att de är så blå för de tar med sig “damm” från bergen som färjar vattnet blått, sant eller inte - otroligt vackert!
 
 
 
 
 


Vi hade tänkt att stanna i Laka Tekapo men det var knökfullt så vi orkade inte ens leta efter vare sig lunch eller boende utan fortsatte neråt Christchurch. Ett par mil senare hittade vi ett litet gammalt hotell som serverade lunch så vi åt en sen lunch där men bestämde oss för att fortsätta en bit till.

När vi kom till Geraldine svängde vi av och hittade ett fint motell som hade två rum kvar, vi tog det lite dyrare och en stund senare var även nästa rum uthyrt. Det gäller att vara ute i tid eller att förboka…. Vi hade tur och imorgon har vi förbokat :-)

Vi gick till det lilla stadhotellet för att äta middag och vi tog båda lammshank, jag en och PE två. Jösses vilka stora portioner! Ingen av oss lyckades äta upp, men gott var det!
 

Vi hittade en pub där det var levande musik så vi satt där en stund och buggade lite, fast det var svårt, de hade heltäckningsmatta på dansgolvet. Det var ett par som dansade line-dance fast det var en dans som vi inte kunde så vi nöjde oss med att titta på. Det är alltid roligt att se hur de lokala roar sig en lördagskväll och vi var mycket nöjda när vi gick hem och kröp till kojs.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0